تاکنون به رست قهوه در خانه فکر کرده اید؟ برای نوشیدن قهوه با بهترین طعم در خانه، یکی از مهمترین کارها تهیه قهوه خام و انجام مراحل رست قهوه (coffee roasting) در خانه می باشد. رست کردن قهوه کار دشواری نبوده و می تواند یک قهوه با کیفیت بیشتری را در اختیار شما قرار دهد.
علاوه بر کیفیت بیشتر، تهیه دانه های رست نشده قهوه باعث می شود مدت زمان ماندگاری دانه های قهوه افزایش یابد وبه دلیل عدم پرداخت هزینه رست هزینه های تهیه قهوه شما بسیار کاهش یابد.
مواردی که بیان شد برخی از مزایای رست قهوه در خانه می باشد. منبع این مطلب سایت bonappetit
حال اگر می خواهید با چگونگی رست قهوه در خانه آشنا شوید، با ما همراه باشید.
برای رست قهوه در خانه نیاز به یک ماهیتابه ضخیم داریم. میزان دمای لازم برای برشته شدن دانه های قهوه از ۸۵ درجه سانتی گراد تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد متفاوت است که بر اساس رست روشن یا تیره، دما متفاوت می شود. منبع این مطلب goodhousekeeping
در زمان برشته کردن که دانه های قهوه در حال حرارت دیدن هستند باید به صورت دائم آن ها را هم زده و تکان دهیم و به این نکته توجه داشته باشیم که میزان بو دادن و رست کردن قهوه، به سلیقه شخصی هر فرد بستگی دارد.
برای شروع رست کردن قهوه ها، ابتدا ماهیتابه را گرم می کنیم، برای این کار می توانیم ماهیتابه را بوسیله فر داغ کنیم.
بعد از داغ شدن ماهیتابه، دان قهوه خریداری شده را درون ماهیتابه ریخته و شروع به تکان دادن و هم زدن آنها می کنیم. بعد از چند دقیقه صدای برشته شدن قهوه ها به گوش می رسد و رنگ آنها تغییر پیدا می کند که به معنی رست اول قهوه یا ترک اول می باشد. به این درجه از رست قهوه، رست لایت گویند. حال اگر به قهوه با برشتگی بیشتری نیاز داشته باشیم، می توانیم به برشته کردن قهوه ها ادامه دهیم.
اگر در رابطه با انواع درجه بندی رست قهوه اطلاعات کافی در اختیار ندارید مطالعه مقاله "رست قهوه و ویژگی های انواع رست قهوه" به شما پیشنهاد می شود.
بعد از گذشت چند دقیقه باز هم صدای برشته شدن قهوه ها تکرار می شود و در این مرحله رنگ دانه های قهوه، به قهوه ای تبدیل می شود که به معنی رست مدیوم می باشد.
در صورتی که به دانه ی قهوه با برشتگی بیشتر و یا با رنگ تیره تری نیاز داشته باشیم، می توانیم مجدد عملیات برشته کردن را ادامه داده تا رنگ دانه های قهوه تیره شوند. لازم به ذکر است هر زمان که احساس کردیم رنگ دانه های قهوه مطابق با سلیقه ما است، بلافاصله قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و دانه های قهوه را خنک می کنیم. برای خنک شدن سریعتر دانه ها، می توانیم آن ها را در ظرفی دیگر ریخته و آن ها را تکان دهیم تا همزمان هم دانه ها خنک شوند و هم پوست آن ها جدا شود.
برای برشته کردن قهوه با فر، ابتدا فر را روشن می کنیم تا گرم شود. سپس دانه های قهوه ها را در ظرفی که دارای سوراخ های ریز است می ریزیم. دانه ها را روی تمام قسمت های ظرف پخش کرده و در طبقه میانی فر قرار می دهیم.
مجدداً فر را روشن نموده تا رست دادن قهوه ها شروع شود. البته نباید هم زدن دانه های قهوه را فراموش کنیم. بعد از گذشت چند دقیقه، صدای برشته شدن قهوه ها به گوش میرسد.
هر زمان که احساس کردیم قهوه ها به اندازه دلخواه رست شده اند می توانیم آن ها را از فر خارج کرده و خنک کنیم.
البته این نکته نباید فراموش شود که در هنگام خرید قهوه به نوع عربیکا و روبوستای دانه های قهوه باید توجه داشته باشیم و بر اساس ذائقه و سلیقه خود دانه ی مناسب را انتخاب کنیم.
اگر در رابطه با قهوه عربیکا و روبوستا علاقه مند به مطالعه هستید مقاله "معرفی قهوه عربیکا و قهوه روبوستا" را از دست ندهید.
سومین روشی که قصد داریم به شما آموزش دهیم رست قهوه با استفاده از دستگاه های رست قهوه می باشد.بر گرفته از سایت eatingwell
نحوه کار با دستگاه رست خانگی بر روی اکثر دستگاه ها نوشته شده است و کافیست مطابق با آن دستور عمل کنیم. برای این کار ابتدا دانه های سبز قهوه را درون ظرف مخصوص دستگاه رست ریخته و درب آن را می بندیم. سپس دستگاه را روشن نموده تا عملیات حرارت دهی و رست قهوه آغاز شود.
همزمان که قهوه در حال برشته شدن هست، می توانیم تغییر رنگ دانه های قهوه را ببینیم و مطابق سلیقه شخصی خودمان، برشته کردن قهوه ها را تا رنگ دلخواه ادامه دهیم.
پس از اتمام رست قهوه، دستگاه را خاموش کرده و قهوه های رست شده را به ظرف دیگری میریزیم تا خنک شود. خنک کردن دانه های قهوه یکی از مهم ترین کارهای رست قهوه می باشد.
درصورتی که بخواهیم قهوه های رست شده را نگهداری کنیم، بهتر است آن ها را در ظروف مستحکم فلزی یا شیشه ای دارای سوپاپ، نگهداری کنیم. همچنین می توانیم از کیسه های پلاستیکی وکیوم شده استفاده کنیم.
در مقاله "بهترین روش نگهداری قهوه در منزل" به جزئیات نحوه نگهداری قهوه در منزل پرداخته شده است.
یکی از نکاتی که باید در هنگام رست کردن قهوه به آن توجه کنیم روشی است که قصد داریم قهوه را با استفاده از آن روش تهیه کنیم. برای مثال طعم و خصوصیات قهوه در روش اسپرسو با روش فرانسه و ترک متفاوت است و قهوه اسپرسو عموما تلخی بیشتری نسبت به فرانسه و یا قهوه دمی دارد. برای کسب اطلاعت بیشتر در این زمینه به سایت sevenmiles مراجعه نمائید.
پس اگر قصد داریم قهوه را به روش اسپرسو تهیه کنیم دقت کنیم که رست قهوه را خیلی تیره نکنیم زیرا تلخی قهوه بیشتر خواهد شد. البته اگر به تلخی علاقه داشته باشید رست تیره در کنار تهیه قهوه به روش اسپرسو می تواند قهوه دلچسبی را برای شما فراهم کند.
با یادگیری نحوه رست کردن قهوه در خانه، می توانیم ترکیب های مختلفی از قهوه را تهیه کرده و از نوشیدن آن لذت ببریم. منبع treescoffee
یکی از نوشیدنیهایی که امروزه بسیار در سطح جهان و به خصوص در کشور ما رواج یافته و محبوبیت فراوانی پیدا کرده است قهوه است. قهوه به دلیل طعم، عطر و خواص ویژهای که دارد
عطر، طعم و ویژگیهایی از جمله کافئین و اسیدیته بر اساس نوع منطقه کشت قهوه بسیار متفاوت است. همین تفاوت سبب شده است که دوستداران قهوه برای خرید قهوه گاهی دچار مشکل شوند. قهوه به شدت تحت تأثیر کشور مبداء دانه قهوه است و هر نوع قهوه دارای ویژگی های منحصر به فردی است.
یکی از دلایلی که برخی افراد نسبت به قهوه احساس خوشایندی ندارند این موضوع است که این افراد اولین بار که قهوه نوشیدهاند قهوهای را انتخاب کردهاند که برای ذائقهی آنها مناسب نبوده و شاید اگر قهوهی مناسب با ذائقه خود انتخاب میکردند به قهوه بسیار علاقهمند میشدند.
با توجه به موارد اشاره شد اطلاع از خصوصیات و ویژگیهای قهوهی مناطق مختلف میتواند کمک قابل توجهای در انتخاب قهوه به شما کند.
دانههای قهوه در هر منطقه دارای مشخصات و طعم ویژه خود هستند که توسط دوستداران قهوه قابل تشخیص است. به عنوان مثال ، قهوههای کنیایی دلپذیر و میوهای هستند و قهوههای آمریکای مرکزی به سمت روشن تمایل دارند و سرشار از عطر و طعم هستند.
یکی دیگر از مزایای اطلاع از خصوصیات و ویژگیهای قهوهی مناطق مختلف میتواند این موضوع باشد که با داشتن اطلاعاتی از جمله زمان برداشت محصول، از بهترین فصول برای خرید قهوه مناطق مختلف آگاه میشویم و میتوانیم از محصولی با کیفیت لذت ببریم.
اول از همه ، سه نوع اصلی دانه قهوه وجود دارد. نام این دانههای قهوه Robusta ، Liberica و Arabica است. همچنین انواع فرعی این دانهها هم وجود دارد. اما این موارد از انواع اصلی دانهها هستند. ایم مطلب برگرفته از سایت coffeeattendant می باشد.
هر یک از این دانهها هنگام پردازش و برداشت ، طعمهای مختلفی به خود میگیرند و اولین تفاوتی که قبل از محل کشت قهوه در نمونههای مختلف قهوه وجود دارد مربوط به نوع دانه میباشد.
قهوه لیبریکا یک نوع قهوه بسیار کم مصرف در مقایسه با عربیکا و روبوستا است که طرفداران زیادی در سطح دنیا ندارد و بیشتر به ورت بومی در مناطقی که کشت میشود مورد استفاده قرار میگیرد. به دلیل اهمیت کم و طرفداران اندکی که این نوع قهوه در جهان دارد شما این قهوه را در قفسههای فروشگاهها مشاهده نمیکنید.
قهوه لیبریکا که گیاهی خود رو میباشد بومی مناطق مرکزی و غربی آفریقا است. در حدود سال ۱۸۷۵ مزارع قهوهی برخی کشورهای آسیایی از جمله اندونزی و فیلیپین دچار نوعی آفت شد که از آن به نام زنگار قهوه یاد میشود. به دلیل این آفت تمامی مزارع قهوهی عربیکا این کشورها از بین رفت و برای جایگزینی از گیاه لیبرکا استفاده شد.برای مطالعه بیشتر به سایت eliteworldhotels مراجعه نمائید
نخستین بار گیاه لیبرکا توسط آلمانیها وارد منطقهی جاوه اندونزی شد و به این صورت قهوهی لیبرکا به آسیا راه یافت و کشت این محصول به صورت گسترده در کشورهای آسیایی رواج پیدا کرد.
میزان کشت دانههای قهوهی لیبرکا در حدود دو تا سه درصد کل تولید قهوه در جهان است و با وجود اینکه خواستگاه این قهوه آفریقا است تنها در برخی از مناطق آسیا و آمریکای جنوبی کشت میشود. قهوهی لیبرکا یکی از تولیدات اصلی کشور فیلیپین محسوب میشود و پس از رست طعم و رایحهای دودی دارد.
روبوستا
پس از این موضوع مجدد در سال ۱۸۹۵ مزارع قهوهی لیبرکا مورد حمله نوعی قارچ انگلی قرار گرفت و مزارع دچار آسیب گسترده شد. در اینجا بود که برای جبران خسارت وارده، استفاده از گونهای از قهوه بسیار مقاوم در برابر آفت و قارچ پیشنهاد شد. در سال ۱۹۰۰ گونهی از قهوهی کانفورا به نام روبوستا که هم بسیار مقاوم بود و هم بسیار پرمحصول وارد منطقهی جاوه اندونزی شد و در سطح وسیع مورد کشت قرار گرفت.
گیاه روبوستا از جوانب مختلفی از جمله منطقه رویش، اندازه گیاه و سایر ویژگیها تفاوتهای بسیاری با گیاه عربیکا دارد که در مقاله "معرفی قهوه عربیکا و روبوستا" به آنها اشاره شده است.
اگر بخواهیم با یک جمله بارزترین ویژگی قهوه روبوستا را برای شما بیان کنیم باید به کافئین بالای این قهوه در مقابل قهوهی عربیکا اشاره کنیم.
اولین، معروفترین و پرطرفدارترین گونهی قهوه در جهان قهوهی عربیکا است. قهوهی عربیکا به دلیل میزان بالای محبوبیتی که در میان دوستداران قهوه دارد حدود ۸۰ دصد از تولید قهوه جهان را به خود اختصاص داده است.
قهوهی عربیکا در بین سه گونهی قهوه لیبرکا، قهوه روبوستا و قهوهی عربیکا بیشترین قیمت را به خود اختصاص داده است که دلیل این موضوع محبوبیت بالای این قهوه در بین عموم مردم و دوستداران قهوه میباشد.
از جمله ویژگیهای بارز قهوه عربیکا میتوان به کافئین کمتر نسبت به قهوهی روبوستا، عطر و طعم قویتر اشاره کرد. منبع quora
به دلیل محبوبیت بالای این قهوه در بین عموم مردم امروزه در بیشتر کافهها و رستورانهایی که قهوه سرو میشود از قهوه عربیکا استفاده میشود.
در این مقاله و بسیاری از مقالههای ارئه شده در سایتهای تخصصی قهوه به بیان ویژگیهای دانههای قهوه کشورهای مختلف پرداخته میشود از جمله طعم، عطر، تلخی، کافئین و ...
اما باید این نکته را در نظر داشت که علاوه بر خاستگاه و کشور تولیدکننده قهوه عوامل بسیار دیگری از جمله درجه رست قهوه، میزان آسیاب قهوه و روش تهیه قهوه نیز بر طعم، عطر، تلخی و میزان کافئین قهوه تاثیرگذار است.
دانههای قهوه پیش از دم کردن باید براساس میزان درجهی دلخواه رست شوند. در فرایند رست کردن قهوه با حرارت تفت داده میشود و عطر و طعم آن از حالت خامی ابتدایی خارج میشود. حال اگر فرایند رست کردن تا درجه تیره (Dark) ادامه پیدا کند دانههای سبز و خام قهوه به دانههایی تیره و تلخ تبدیل میشوند.
اگر دانهای که برای رست کردن انتخاب شده باشد جز دانههای قهوه با طعم شیرین و نتهای شیرین باشد براساس فرایند رست کردن تا درجهی تیره، شیرینی طعم خود را از دست خواهد داد. البته لازم به ذکر است که رد و اثر طعم و رایحهی شیرین در قهوه باقی خواهد ماند اما به میزانی نیست که هر شخصی بتواند آن را تشخیص دهد.
علاوه بر فرایند رست کردن نحوه و روش تهیه قهوه نیز بر طعم، عطر و میزان کافئین تاثیر گذار است. برای کسب اطلاعت بیشتر در این خصوص به سایت perfectdailygrind مراجعه نمائید.
در حالت کلی سه نوع روش اصلی تهیه قهوه بین عموم مردم شناخته شدهتر است. در این سه روش به علت تفاوت در روش تهیه قهوه، برخی خصوصیات نوشیدنی به دست آمده با یکدیگر متفاوت است. برای مثال اگر از یک دانهی مشخص دو قهوه یکی با روش فرانسه و دیگری به روش اسپرسو تهیه گردد با وجود استفاده از یک نوع دان، در طعم، میزان کافئین و عطر تفاوتهایی وجود دارد. برای مثال قهوه به دست آمده در روش اسپرسو به دلیل استفاده از پودر با درجه آسیاب ریزتر دارای عصاره قویتر، تلخی بیشتر و کافئین بیشتر نسبت به قهوه به دست آمده از روش فرانسه است.
پس از معرفی مختصری در رابطه با انواع گونهی قهوه اکنون زمان آن رسیده است به شما را با مشخصات گونههای قهوه کشورهای مختلف آشنا کنیم،
اتیوپی زادگاه قهوه است و اولین بار قهوه از این کشور به سایر نقاط جهان معرفی شد.
قهوه اتیوپی دارای طعمهای میوهای مشخصی مانند آناناس، زغال اخته و توت فرنگی است، نتهای شرابی و انواع میوههای خشک شده مانند بلوبری، انگور و کشمش و نتهای گل مانند برگاموت ، گل رز و یاسمن نیز اغلب در یک فنجان قهوه اتیوپی یافت میشود.
از جمله مشخصات قهوه اتیوپی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: عربیکا
اسیدیته: بالا
عطر: قوی
طعم: میوهای و گلی
کافئین: ۱.۱ درصد تا ۱.۱۵ درصد
تلخی: کم
بادی: سبک و متوسط
این نکته را فراموش نکنید که مشخصات بیان شده، مشخصات کلی برای بیشتر قهوههای اتیوپی است. برگرفته از سایت coffeebean
طعم قهوههای کنیا را میتوان به صورت زیر توصیف کرد:
طعم توت ، علف لیمو ، ترنج ، چای سیاه و گوجه فرنگی. طعم و مزه اغلب قهوههای مناطق مختلف کنیا به عنوان لیمو و گریپ فروت توصیف می شود. . همچنین با بو کردن قهوه کنیایی ممکن است یک عطر گوجه فرنگی و عطر سیاه دانه را استشمام نمایید. قهوههای کنیا به عنوان قهوههای با کیفیت و ویژه شناخته میشوند.
قهوههای اتیوپی یکی از شبیهترین نوع قهوه به قهوههای کنیا است و یکی از اصلیترین تفاوتهای این دو محصول در قدرت طعم آنها است. قهوههای کنیا طعم قویتری دارند و بیشتر در دهان حس میشود.
از جمله مشخصات قهوه کنیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: عربیکا
اسیدیته: بالا
عطر: تازه و گل دار
طعم: میوه ای و شیرین
کافئین: حدود ۱.۳۵ درصد
تلخی: کم
بادی: قوی
لازم به ذکر است نمیتوان مشخصات ذکر شده را به صورت دقیق به کل محصولات مزارع کنیا نسبت داد زیرا قهوه هم مانند سایر محصولات کشاورزی میتواند مزرعه با مزرعه متفاوت باشد.
رواندا
قهوه رواندا مانند کنیا از جمله قهوههای اسپشیالتی است که دارای کیفیت مناسبی است. قهوه رواندا بیشتر دارای رایحهی گل است. رایحهای مانند شکوفههای پرتقال و لیمو. قهوهی برخی مزارع رواندا دارای طعم های میوهای مانند خربزه و میوههای سنگی است.
طعم قهوه رواندا در اینجا خلاصه نمیشود و در این قهوه رگههایی از طعم کارامل، شیرینی نیشکر و ادویههایی از جمله میخک و دارچین احساس میشود.
برخی از مشخصات کلی قهوههای کشت شده در مزارع قهوه رواندا به شرح زیر است:
نوع: عربیکا
اسیدیته: بالا
عطر: شکوفه نارنج و لیمو
طعم: گلی مخلوط با طعم میوهای، انگور فرنگی قرمز و توت
تلخی: کم
بادی: قوی
محصول قهوهی مزارع تانزانیا ترکیبی از قهوهی عربیکا و روبوستا است. در برخی از مناطق این کشور قهوهی روبوستا و در برخی مزارع دیگر این کشور قهوهی عربیکا کشت میشود. قهوههای عربیکا و روبوستا دارای تفاوتهای بسیاری با یکدیگر هستند و شاید نتوان یک مشخصات کلی را به کل محصولات مزارع این کشور نسبت داد.
در کل اگر بخواهیم مشخصات و ویژگیهایی را برای قهوههای کشور تانزانیا ارائه کنیم، مشخصات زیر از جمله بارزترین ویژگیها هستند.
قهوه تانزانیایی قهوهای روشن ارائه میدهد، با اسیدیته متوسط. دانه های این نوع قهوه دارای اندازه ای متوسط هستند و عطر آن غالباً با نت هایی از توت های شیرین ، میوه ها و گاهی اوقات نشانه ای از چوب سرو همراه است.
از ویژگیهای قهوهی تانزانیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: ۷۰ درصد عربیکا و ۳۰ درصد روبوستا
اسیدیته: متوسط رو به بالا
عطر: ملایم با نتهایی از توت شیرین، میوه و رایحهی توتون
طعم: قوی و پیچیده
تلخی: در دانههای عربیکا کم و در دانههای روبوستا متوسط رو به بالا
بادی: متوسط
منبع این مطلب سایت perkcoffee
یکی از باکیفیتترین قهوههای آمریکای مرکزی مربوط به پاناما است. پاناما به دلیل قهوه Geisha و کیفیت بالای قهوه هایش مشهور است. قهوههای پاناما اغلب عطر یاس با عطر و طعم عسل و مرکبات و ترنج دارند. قهوه های پاناما معمولاً ملایم با اندازه دانههای متوسط و اسیدیته کم و گاهی متوسط هستند.
از برخی دیگر خصوصیات قهوه پاناما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: عربیکا
اسیدیته: کم
عطر: دارای رایحهی عطر یاس، مرکبات و ترنج
طعم: متعادل به همراه رایحهی وانیل، کاکائو، کارامل، افرا و رگههایی از شراب
تلخی: کم
بادی: ضعیف و ملایم
قهوه های کاستاریکا معمولاً دارای رایحه شکر قهوه ای دارند. طعم آن را می توان به زردآلو، شکر قهوهای و میوه های گرمسیری تقسیم کرد. دانه های گرد آن اغلب با یک اسیدیته روشن همراه است. از دیگر ویژگیهای بارز قهوههای مزارع کاستاریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
نوع: عربیکا
اسیدیته: ملایم
عطر: دارای رایحهی شکر قهوهای
طعم: شکلاتی، میوههای گرمسیری، مرکبات
تلخی: کم
بادی: ضعیف و ملایم
در اینجا مجددا یادآوری میکنیم که هر یک از ویژگیهایی که در بالا برای قهوههای کشورهای مختلف ذکر شد تنها ویژگیهای بخشی از قهوههای تولیدی این کشورها میباشند. زیرا قهوه مانند سایر مواد غذایی و محصولات کشاورزی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد و محصول هر مرزعه میتواند ویژگیهای متفاوت و خای را داشته باشد که محصول دیگر مزارع نداشته باشند.
قهوههای گواتمالا به دلیل داشتن طعم های ملایم و داشتن رایحهی شکلات، کاکائو معروف هستند.
از ویژگیهای بارز قهوه گواتمالا عطر و طعم پیچیده و غنی است. قهوه گواتمالا دارای غلظت کامل است. قهوه گواتمالا دارای طعم شیرین، شکلاتی، شیری، آجیلی و شبیه تافی است که مزه تلخ کاکائویی در آن احساس میشود. قهوهی برخی مزارع گواتمالا دارای طعم دودی است.
قهوه نواحی مرتفع تر گواتمالا معمولا طعم واضحتری دارد و مزه توت تا سیب سبز و مرکبات را می توان در آن حس کرد.
اگر بخواهیم مشخصات کلی برای قهوه گواتمالا بیان کنیم موارد زیر از اصلیترین آنها هستند.
نوع: عربیکا
اسیدیته: اغلب متوسط به بالا
عطر: گل و مرکبات
طعم: شکلاتی کاکائویی و شیرین
کافئین: ۱.۲ درصد تا ۱.۳ درصد
تلخی: متوسط
یکی دیگر از قهوههای مزارع قاره آمریکای مرکزی مربوط به کشور السالوادور است که در قفسههای فروشگاهها بسیار مشاهده میگردد. قهوهی السالوادور جز قهوههای خوب و با کیفیت میباشد به طوریکه اگر بخواهیم لیستی از ۱۰ نوع قهوه با کیفیت جهان آماده کنیم مطمئنا السالوادور در این لیست جای خواهد داشت.
قهوههای السالوادور عطر و طعم شیرینی دارند طعمی مانند عسل و در آن آثاری از طعم سیب و تمشک احساس میشود. این قهوه بیشتر مورد توجه افرادی است که به قهوههایی با کافئین پایین و عطر و طعم قوی علاقه دارند.
برخی از ویژگیهای قهوه السالوادور عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: پایین
عطر: شیرین ( میوهای)، گلی، ادویه
طعم: شیرین ( عسلی)، مرکبات (نارنگی)، شکلاتی
کافئین: کم
تلخی: کم و متوسط
قهوه های نیکاراگوئه دارای طعمی خوب به همراه اسیدیته ملایم است. از خوصیات ظاهری این قهوه میتوان به دانه هایی صاف با اندازه متوسط اشاره کرد. قهوه نیکاراگوئه در نتهای بالای دارای طعمهای ویژهای از گل و مرکبات است و در نتهای پایین دارای طعمها و رایحههایی از شکلات و زردآلو در آن احساس میشود.
برخی از بارزترین خصوصیات قهوه نیکاراگوئه عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: متوسط
عطر: قوی، شیرین، کاراملی و میوهای
طعم: ملایم، میوهای و با اثری از طعم شکلات شیرین
کافئین: کم
بادی: متوسط
تلخی: کم
امیدواریم تا به این قسمت مقاله خسته نشده باشید و از اطلاعاتی که به شما ارئه شده است نهایت لذت را برده باشد. در این قسمت از مقاله میخواهیم به بررسی قهوهی مزارع کشور مکزیک بپردازیم.
یکی از انواع قهوهای که در فروشگاههای فروش قهوه بسیار مشاهده کردهاید ترکیبات عربیکا میباشند. بیشتر فروشگاهها این ترکیبات را از ترکیب مرغوبترین دانههای قهوه خود تهیه میکنند تا بتوانند رایحه و عطر و طعمی جذاب را به مشتریان خود ارائه دهند. یکی از قهوههایی که به دلیل کیفیت و عطر و طعم جذاب خود در بیشتر این ترکیبات حضور دارد قهوهی مکزیک میباشد. منبع سایت tasteofhome
قهوههای مکزیک دارای صفات خوب و ویژهای از جمله طعم خوب، اسیدیته ملایم، رایحهی آجیلی شکلاتی و دانههای لطیفی میباشند.
برخی از مهمترین خصوصیات قهوهی مکزیک عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: ملایم
عطر: قوی
طعم: آجیلی و گاهی شکلاتی
کافئین: نسبتا بالا
بادی: ملایم
اکنون نوبت به قهوه کلمبیا، مهمترین و مشهورترین قهوه در جهان رسیده است کلمبیا مشهورترین کشور تولید قهوه در جهان است. از ویژگیهای بارز قهوه کلمبیا که سبب محبوبیت زیاد این دانه شده است میتوان به طعم ملایم گلی با اثری از میوه های گرمسیری، توت قرمز، سیب، شیرینی، شکلات، کارامل و نیشکر اشاره کرد. در این قهوه به خوبی میتوان رایحه و طعم میوهای، مرکبات و ادویه جات را در آن احساس کرد.
و طعم های زیادی برای آوردن به فنجان دارد. اغلب این قهوه ها دارای اندازه ای متوسط با عطرهای شکلات و کاکائو هستند. با این حال، طعم دهنده ها شما را به سمت مرکبات، میوه های گرمسیری شیرین و طعم دهنده های مغزدار سوق می دهند. اسیدیته آن را به بهترین وجه می توان روشن و سیتریک توصیف کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد سایت ncausa را مشلهده نمائید.
برخی از مهمترین صفات و ویژگیهای قهوه کلمبیا عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: متوسط به بالا
عطر: قوی
طعم: ملایم
کافئین: ۱.۲ درصد تا ۱.۴ درصد
برزیل
دانههای قهوه مزارع کشور برزیل شامل قهوه عربیکا و روبوستا میشود و در این کشور از هر دو نوع قهوه کشت میشود. اما با توجه به محبوبیت قهوه عربیکا ۸۰ درصد میزان کشت این مزارع به این قهوه اختصاص یافته است و تنها ۲۰ درصد از کشت مزارع قهوه برزیل برای تهیه دانههای روبوستا مورد استفاده قرار میگیرد. قهوه های برزیل به دلیل طعم شیرین خود که با یک نت شکلات تلخ همراه است شناخته می شوند. همچنین عطر نان تست و اسیدیته پایین دانههای برزیل بسیار محبوب است. به دلیل طعم و رایحهی مطبوع قهوه برزیلی، اغلب از این قهوه در کنار سایر قهوههای عربیکا در قهوههای ترکیبی استفاده می شود.
برخی از ویژگیها و صفات مهم قهوه برزیل عبارتند از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: نسبتا کم
عطر: زیاد
طعم: مزه تلخ و شیرین آجیلی و شکلاتی
کافئین: کم تا متوسط
پرو
یکی از دانههای قهوه باکیفیت که از آن بیشتر تحت عنوان قهوه اسپشیالتی یاد میشود قهوه عربیکا پرو میباشد. قهوه پرو یکی از محبوبترین، با کیفیتترن دانههای قهوه موجود در بازار میباشد. دانههای کشت شده قهوه در مزارع پرو از نوع عربیکا میباشد که از عطر و طعم بالا و طعم دلچسب شیرینی بهره میبرد.
قهوه پرو را میتوان با رایحههای گیاهی و میوهای شیرین آنها ، همراه با طعم دهندههای آلو ، میوههای مرکبات شیرین مانند پرتقال و نت های گیاهی از دیگر دانههای قهوه تشخیص داد. این قهوه غالباً دارای اسیدیته متوسط تا سبک و اندازهای متوسط است. قهوه پرو مانند برخی دیگر از دانههای قهوهی سایر کشورهای آمریکای جنوبی از کیفیت خوبی برخوردار است.
ویژگیهای دانههای قهوه پرو عبارت است از:
نوع: عربیکا
اسیدیته: متوسط
عطر: زیاد و رایحهی گیاهی و میوهای
طعم: قوی، لطیف و شیرین دارای نتهایی از برخی مرکبات شیرین مانند پرتقال
کافئین: کم
اگر میخواهید از عطر و طعم دلنشین قهوه پرو لذت ببرید میتوانید این محصول را در صفحه "قهوه پرو مدیوم رست عربیکا" خرید کنید.
دانهها قهوه کشورهای قاره آمریکا جزیکی از با کیفیتترین قهوهها در جهان هستند. به همین دلیل برندهای مطرح دنیا از جمله استارباکس که در صنعت قهوه فعالیت میکنند در بیشتر محصولات خود از این دانهها استفاده میکنند.
پس از معرفی قهوههای کشورهای آفریقایی و آمریکایی قصد داریم گذری بر قاره پهناور آسیا بیاندازیم و برخی از دانههای قهوه معروفترین کشورهای این حوزه مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
اندونزی یکی از کشورهای عمده تولیدکننده قهوه در جهان است که از هر دو نوع گونهی قهوه عربیکا و روبوستا در این کشور کشت میشود. بیشتر حجم تولید قهوه اندونزی را قهوه روبوستا تشکیل میدهد. قوهی روبوستا در اواخر قرن نوزدهم میلادی و پس از آفتی که مزارع قهوه این کشور را فرا گرفت در این کشور رواج پیدا کرد و اکنون بیشتر حجم تولید قهوه این کشور را به خود اختصاص داده است.
در زیر به برخی از ویژگیهای عمده قهوه روبوستا اندونزی اشاره خواهیم کرد.
نوع: ۷۵ درصد روبوستا و ۲۵ درصد عربیکا
اسیدیته: کم
عطر: متوسط
طعم: رایحهی شیرین در دانههای جاوا، دانههای تند و خاکی در دانههای سوماترا
کافئین: زیاد در دانههای روبوستا و کافئین متوسط در دانههای عربیکا
قهوهی جاوه اندونزی روبوستا اوسکافه یکی از محولات با کیفیت مزارع اندونزی میباشد که شما از طریق همین وب سایت میتوانید آن را خرید کنید.
یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان ویتنام است. ویتنام به دانههای قهوه روبوستا شناخته شده است و محولات مزارع این کشور به دلیل طعم قوی بیشتر در ترکیبات قهوه فوری و محصولات ترکیبی با قهوه عربیکا مورد استفاده قرار میگیرد.
از جمله مهمترین خصوصیات قهوه ویتنام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع: روبوستا (۹۷ درصد)
اسیدیته: پایین
عطر: کم
طعم: تلخ (شبیه پلاستیک سوخته)
کافئین: بالا
اگر شما یکی از طرفداران قهوههای تلخ و کافئین بالا میباشید میتوانید قهوه ویتنام را از اوسکافه سفارش دهید.
تمام آنچه که در رابطه با خصوصیات دانههای قهوهی مناطق مختلف بیان شد در صورتی صحت دارد که قهوه در شرایط درست نگهداری شده باشد. یکی از نکاتی که بیشتر دوستداران قهوه از آن غافل هستند نحوه درست نگهداری از قهوه است.
هنگامی که قهوه را به صورت دان و یا پودر تهیه میکنید در اولین گام باید به میزان لازم از آن تهیه کنید. زیرا قهوه با توجه به نوع آن (دان سبز قهوه، دان رست شده قهوه و پودر قهوه) دارای عمر متفاوتی است و در کمترین زمان عمر آن (مربوط به پودر میباشد) حداکثر دو هفته است. پس اگر از قهوه به میزان بیش از مصرف دو هفته تهیه کنید و پودر قهوه را به مدت طولانی نگهداری کنید نباید انتظار عطر و طعم خوب و دلنشینی از آن داشته باشید.
قهوه در ویتنام، مثل بسیاری از دیگر نقاط دنیا، بهانهی معاشرت و گفتگو است. از نوشیدنیهای معروف ویتنامیها اگ کافی Egg coffee می باشد که این قهوه حاوی شیر غلیظ شده، سفیده تخممرغ، شکر و قهوه داغ است. منبع سایت coffeebeanroad
یکی از متفاوتترین روشهای مصرف قهوه را در کشور فنلاند مشاهده خواهید کرد. مردم این کشور یک تکه کوچک از پنیر محلی را درون فنجان قهوه خود میاندازند و سپس قهوه دمکشیده را روی آن میریزند و میل میکنند. نام این قهوه عجیب لپلند کافی است.
ایتالیاییها به خاطر فرهنگ قهوه خود در جهان شناخته شده و معروف هستند. آنها دوست دارند قهوه را در آرامش بنوشند. بیشتر کافههای این کشور هرگز قهوه را در فنجانهای کاغذی سرو نمیکنند. ایتالیایی ها همچنین نسبت به شیر در قهوه احساس خوبی دارند.
نوشیدنیهایی مانند کاپوچینو و لاته که در این کشور بسیار محبوب است را معمولا بعد از نهار سرو نمیکنند و این نوشیدنیها مخصوص صبحانه هستند.
اگر در رابطه با روش تهیه قهوه اسپرسو، کاپوچینو و لاته برای شما سوالی ایجاد شده است پیشنهاد میشود مقاله "روش تهیه انواع قهوه با دستگاههای قهوه ساز خانگی" را مطالعه کنید.
از دیگر فرهنگهای قهوه در ایتالیا مربوط به قهوه کلاسیک است. مردم این کشور قهوه کلاسیک را به همراه یک برش نازک از لیموترش سرو میکنند. برای این کار لیموترش باید با کمک قاشق در ته یا روی دیواره فنجان فشار داده شود تا طعم و عطر خود را به اسپرسو بدهد.
ایتالیاییها معمولا قهوه را در کافی شاپ و به صورت سرپایی در قسمت بار مینوشند و اگر در کافه مینشینند مدت زیادی را صرف نوشیدن قهوه نمیکنند. در ایتالیا مرسوم است که اگر شخصی تمایل دارد مدت بیشتری در کافه بنشیند، مبلغی را اضافه پرداخت میکند.
اغلب ایتالیاییها قهوه کلاسیک را به صورت تلخ و بدون شکر مینوشند. اگر چه تعداد زیادی از ایتالیاییها قهوه را با شکر هم میخورند اما طرز تهیه قهوه ایتالیایی معمولا بدون شکر است. برای مطالعه بیشتر در این خصوص به سایت drinkpreneur مراجعه نمائید.
نحوهی سرو قهوه در آرژانتین کمی متفاوت است. در این کشور کف شیر به چند قطره قهوه تلخ و غلیظ اضافه میشود. درستتر این است که بگوییم این نوشیدنی یک فنجان شیر با کمی قهوه است نه قهوه با شیر. نام این قهوه در آرژانتین لاگریما است.
شبیهترین نوشیدنی به قهوهای که در آرژانتین مورد استقبال مردم است لاته ماکیاتو است.
اگر علاقهمند به کسب اطلاعات در رابطه با انواع قهوه هستید مقاله "تفاوت قهوه اسپرسو، قهوه فرانسه و قهوه ترک" را مطالعه نمایید.
در اسپانیا قهوه اسپرسو را به همراه شیر غلیظ شده ترکیب میکنند و میل میکنند و به آن بون بون کافی میگویند.
این نوع نوشیدنی شباهت بسیاری به کاپوچینو و لته دارد با این تفاوت که تنها از دو لایهی شیر غلیظ شده و قهوه اسپرسو استفاده میشود.
در کشور مراکش ادویههایی همچون دانه کنجد، فلفل سیاه و جوز هندی را همراه با دانههای معمولی قهوهی سیاه آسیاب میکنند، سپس آن را همانند قهوه دم میکنند. شاید این ادویهها عجیب به نظر برسند اما طعم تند، قوی و جدیدی در قهوه بوجود میآورند. نام این قهوهی ترکیبی با ادویه اسپایسد کافی است.
یکی از نوشیدنیهای مورد توجه مردم کشورهای شرق آسیا و هنگ کنگ چای است. علاقه مردم هنگ کنگ به چای سبب شده است که آنها نوشیدنی از ترکیب چای سیاه، فلفل، شیر غلیظ شده و دو شات قهوه تلخ تهیه کنند. این قهوه دارای طعم تند و عجیبی است که شاید برای افراد دیگر خوشایند نباشد.
شاید در میان انواع قهوهی کشورهای مختلف فراپه از همه معروف تر باشد و شما آن را در کافههای ایران مشاهده کرده باشید.
فراپه یک نوشیدنی با قهوه است که مخوص کشور یونانی است. این قهوه از دو قاشق غذاخوری قهوه فوری، شکر و آب تشکیل شده است.
قهوه، بستنی، شیر غلیظشده و آبمیوه برای طعم دادن فراپه استفاده میشود. منبع سایت foodpackaginglabels
جالبترین داستان در بین نوشیدنیهای بر پایهی قهوه مربوط به فاریشر آلمان است.
داستان این نوشیدنی از این قرار است که اولین بار از این نوشیدنی برای مخفی کردن الکل استفاده شد و پس از آن به عنوان یک سبک قهوه مورد استقبال قرار گرفت. فاریشر از مقداری عرق نیشکر و قهوه تهیه میشود و در انتها با یک لایه بزرگ از خامه فرمگرفته شده پوشانده میشود.
در کشور ما ایران و در بسیاری از کافهها مرسوم است که به کاپوچینو، لاته و سایر قهوهها مقداری دارچین اضافه میکنند. این کار سبب میشود قهوه دارای عطر و طعم دلپذیرتری شود. اما هستند افرادی که از عطر و طعم دارچین آزرده می شوند و این نوع قهوه باب میل آنها نیست.
همانطور که در بالا اشاره شد در برخی از کشورها خصوصا کشورهای آفریقایی مانند مراکش که ذائقه مردم آنها به غذاهای تند عادت دارد به قهوه فلفل اضافه میکنند. کافی توبا نیز که قهوهای باب میل مردم سنگال است از قهوه و فلفل تشکیل شده است. برای تهیهی کافی توبا هنگام آسیاب کردن دانههای قهوه، فلفل گینهای به آن اضافه میکنند. سپس این مخلوط را همانند قهوه معمولی تهیه و سرو میکنند. برگرفته از سایت dailysabah
تاسیس اولین قهوه خانه های دنیا به قرن ۱۶ در ترکیه بر میگردد جایی که بسیاری از مردها دور هم جمع میشدند و دربارهی مسائل سیاسی و موضوعات مختلف صحبت میکردند. در ترکیه از دیرباز مرسوم بوده است که قهوه را به همراه سیر و عسل دم کنند. به این سبک از قهوه که در کشور ترکیه مرسوم است اولد مور میگویند. منبع این مطلب says
معمولا قهوه ترک را خیلی آرام و در قهوه جوش های کوچک که عموماً مسی و برنجی هستند تهیه میکنند و در کنار آن یک لیوان آب سرد سرو میکنند. لازم به ذکر است که، آب را پیش از قهوه مینوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه بهتر درک شود. نکته جالب توجه در فرهنگ ترکیه این موضوع است که برخی از افراد، پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یک لیوان عرق نعنا مینوشند.
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که از چه قهوهای برای فال قهوه استفاده میکنند؟ برای پاسخ به این سوال به ادامه مقاله توجه کنید.
طرز تهیه قهوه ترک با سایر انواع قهوه از جمله فرانسه و اسپرسو متفاوت است، برای تهیه قهوه ترک پودر قهوه را با صورت مستقیم با آب ترکیب میکنند و قهوه از هیچ فیلتری عبور نمیکند پس در نتیجه پودر قهوه در قهوه آماده شده مشهود است و در ته فنجان تهنشین میشود. به همین دلیل برای فال قهوه از این سبک قهوه استفاده میشود و افرادی که اقدام به این کار میکنند براساس اشکالی که از تهنشینی قهوه در فنجان ایجاد میشود فال را میگیرند.
قهوهای که در کشور جامائیکا بیشتر مورد استفاده مردم قرار میگیرد بسیار به قهوهی فاریشر آلمان شباهت دارد و تنها تفاوتهای جزئی با یکدیگر دارند. در جامائیکا درون قهوه مقداری عرق نیشکر میریزند و در کنار آن هم یک برش پرتقال تازه قرار میدهند.
معروفترین قهوهی ایرلند Irish coffee میباشد. این قهوه ترکیبی از قهوه فرانسه، نوشیدنی الکلی و کف شیر میباشد.
تاریخچهی این نوشیدنی مانند قهوه امریکانو به سربازان آمریکایی و دههی ۱۹۴۰ میلادی بازمیگردد. در این دهه گروهی از سربازان آمریکایی به شهر Limerick ایرلند رسیدند و خواستار یک نوشیدنی بودند که آنها را تحریک کند، روحیهی جنگجویی آنها را افزایش دهد و آنها را در برابر هوای بارانی منطقه گرم نگه دارد. به همین سبب این نوشیدنی برای اولین بار تهیه شد و توسط سربازان آمریکایی مصرف شد. پس از آن طرز تهیهی این نوشیدنی که مورد استقبال سربازان آمریکایی قرار گرفته بود گسترش یافت.
نام برزیل و قهوه همیشه در کنار یکدیگر بوده است و یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده قهوه در جهان که بسیار شناخته شده است برزیل است. از آنجا که برزیل یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در جهان است روشهای آماده سازی متفاوتی برای قهوه دارد و معمولا برزیلیها قهوهی معمولی نمینوشند.
یکی از این روشهای تهیه قهوه در برزیل cafezinho است. cafezinho در زبان پرتغالی به معنای قهوه کوچک سیاه و سفید است. این نوشیدنی قهوهای بسیار شیرین و قوی است که در فنجانهای کوچک سرو میشود. مردم برزیل cafezinho را بسیار دوست دارند به طوری که در بیشتر اوقات این نوع قهوه را مصرف می کنند. این قهوه بسیار شبیه به اسپرسو است. مطالعه بیشتر در سایت travelchannel
آیا میدانید قهوه نخستین بار در کجا کشف شد؟
قهوه نخستین بار در اتیوپی کشف و به دنیا معرفی شد. اتیوپی که زادگاه قهوه در دنیا است بر خلاف بیشتر کشورها فرهنگ منحصر بفرد خود را در مورد قهوه حفظ کرده است و حتی مراسمها و جشنهایی که بر اساس قهوه برپا میشود همچنان در این کشور پابرجا است.
یکی از مراسمهای این کشور جشن مشهور جشن قهوه است که بوسیلهی بانوان انجام میشود و هنوز جزئی از زندگی روزمره مردم اتیوپی است. جزئیات تهیه قهوه در این مراسم بسیار زیاد است، اما تقریبا به شیوهای که در زیر بیان میکنیم تهیه میشود:
اولین کار در این مراسم رست قهوه به سبک سنتی است. برای این کار بوتهی گیاه کندر را دود میکنند و دانههای سبز قهوه را روی یک منقل کباب میکنند تا عملیات رست صورت گیرد.
دومین کار در این مراسم آسیاب قهوه به شکل سنتی است. برای اینکار از دستگاه آسیاب استفاده نمیشود بلکه دانههای قهوهی کباب شده را بوسیلهی یک هاون آسیاب میکنند.
در مرحله سوم دانهها را به همراه آب در ظرفی به نام jebena که از خاک رس ساخته شده است، گردن بلندی دارد و ته آن به صورت گرد است میریزند تا محلول حاصل به جوش بیاید.
در مرحله چهارم زمانی که قهوه آماده سرو شد وسیلهی دیگری را به عنوان صافی (که معمولا از موی اسب، لباس و چیزی شبیه به آنها استفاده میشود) بر روی دهانهی کوزه قرار میدهند.
مرحله آخر زمان سرو قهوه است، برای اینکار قهوه خالص به دست آمده را درون فنجانها میریزند و برای مزه بهتر به آن شکر و یا حتی گاهی نمک یا کره اضافه میکنند. برای خرید انواع قهوه با کیفت عالی به سایت اوسکافه مراجعه نمائید.