استارباکس و انواع قهوه استارباکس این روزها در جهان بسیار پر طرفدار است. کمپانی استارباکس، یک کمپانی امریکایی است.
اولین فروشگاه استارباکس در ۳۰ مارس سال ۱۹۷۱ در شهر سیاتل آمریکا با همکاری سه دوست به نامهای جری بالدوینیک (معلم تاریخ)، زو سیگل (نویسنده) و گوردون بوکر (معلم زبان انگلیسی) تاسیس شد. این دوستان در دانشگاه سانفرانسیسکو با یکدیگر آشنا شده بودند و با الهام از آلفرد پیت اقدام به راهاندازی کسب و کار خود نمودند. آلفرد پیت مهارت بو دادن (رست) قهوه را به این افراد آموزش داد و این دوستان اولین فروشگاه خود را راهاندازی کردند.
شاید در رابطه با نام این برند برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که استارباکس به چه معناست و دلیل انتخاب این نام چه بوده است؟
در آن زمان گوردن بوکر به همراه تری هکلر مالک یک آژانس تبلیغاتی بود. تری هکلر اعتقاد داشت که اسامی که با ST آغاز میشوند برای تبلیغات دارای قدرت بیشتری هستند و انتخاب نامی که با ST آغاز شود را به مالکان استارباکس پیشنهاد داد.
در نتیجه مالکان به تهیه لیستی از اسامی که با ST آغاز شوند پرداختند و در نهایت به نام Strabo که نام یک معدن قدیمی بود رسیدند. در آن هنگام گوردن بوکر به یاد نام شخصیت رمان موبی به نام Starbuck افتاد و مالکان این نام را برای فروشگاه خود انتخاب کردند.
در ابتدای فعالیت، حوزه فعالیت استارباکس تنها فروش دان قهوه بود و حتی زمانیکه هاوارد شولتز پیشنهاد فروش نوشیدنی گرم را به این دوستان ارائه داد با پاسخ منفی مواجه شد. زیرا در آن سالها بیشتر مردم قهوه خود را تنها در خانه سرو میکردند و از نظر مالکان استارباکس ورود به حوزه فروش نوشیدنی میتواند استارباکس را از هدف اصلی خود دور کند.
با وجود رد پیشنهاد، شولتز انگیزه خود را از دست نداد و در سال ۱۹۸۵ موفق شد تعدادی کافی شاپ را تاسیس نماید.
در سال ۱۹۸۷ کافی شاپهای شولتز با شرکت استارباکس ادغام شد و اولین کافی شاپها تحت نام و برند استارباکس ایجاد گردید.
برگرفته از سایت starbucks
این کمپانی در حال حاضر در ایالات متحده تعداد ۱۲۹۳۷ شعبه، در کانادا تعداد ۱۲۷۳ شعبه و در ژاپن تعداد ۹۷۱ شعبه دارد. استارباکس علاوه بر شعبی که ذکر شد شعبههای دیگری در کشورهای مکزیک، شیلی، پرو، عربستان، ترکیه، استرالیا، چین، لبنان، امارات، اندونزی، مالزی، ایرلند، آلمان، فرانسه، یونان، اتریش و اسپانیا دارد.
استارباکس برای تولید قهوههای خود فقط از دانههای قهوه عربیکا استفاده میکند. این شرکت تمام تلاش خود را میکند تا از دانههای عربیکا که در مناطق مرتفع تهیه شده اند استفاده نماید، زیرا عطر و طعم پیچیده تر و قوی تری دارند.
اکنون پس از آشنایی با تاریخچه شرکت استارباکس اگر علاقهمند به کسب اطلاعات در رابطه با تاریخچه قهوه هستید مقاله "تاریخچه قهوه دومین نوشیدنی جهان" را مطالعه کنید.
شرکت استارباکس محصولات خود را در دو مدل عرضه میکند:
۱. محصولات قهوه آماده و سایر نوشیدنیها برای سرو و بیرون بر
۲. دانهها و پودرهای قهوه
محصولات قهوه آماده برای سرو استارباکس، شامل نوشیدنیهای گرم و سرد از قبیل قهوه، چای و آبمیوه میباشد. قهوههای آماده استارباکس مدلهای گوناگونی را در بر میگیرد مانند: قهوه اسپرسو، قهوه ترک، قهوه فرانسه، لاته، موکا، آمریکانو و غیره.
استارباکس در بخش محصولات خام یا اولیه که شامل دانهها و پودرهای قهوه است دارای تنوع بالایی است و محصولاتی از نژادها با درجه کیفیهای متفاوتی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به سایت starbucks مراجعه نمائید.
در ادامه این مقاله، بهترین دانه های قهوه استارباکس را به شما معرفی مینماییم.
سوماترا نام منطقهای در کشور اندونزی است که قهوههای با کیفیتی تولید میکند. منطقه سوماترا یکی از معروفترین انواع قهوه را دارد و یکی از اسامی قهوه که در بیشتر مغازههای فروش قهوه به چشم میخورد این منطقه است. از جمله ویژگیهای قهوههای سوماترا استارباکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· دانه های قهوه با رست تیره
· ۱۰۰ درصد عربیکا
· اسیدیته بسیار کم
· طعم قوی و پررنگ با رایحه خاکی و گیاهی
اگر بگوییم قهوه سوماترا استارباکس بینظیرترین ترکیب قهوه استارباکس است، اغراق نمیکنیم.
رست تیره سوماترا در عین حال قوی و خوش طعم است و یک فنجان از این قهوه مورد علاقه هر عاشق قهوه است و لذت و طعم به یاد ماندنی را برای او به ارمغان خواهد آورد. برگرفته از سایت webpuccino
همانطور که از نام این قهوهی استارباکس مشخص است، ترکیب Komodo Dragon قهوهای بی نظیر با طعم جالب و آتشین است. اگر از قهوه غلیظ و قوی لذت می برید و دوست دارید سایر طعم ها و رایحه ها را کشف کنید، این قهوه برای شما مناسب است.
این محصول استارباکس به صورت دان عرضه میشود و شما میتوانید بر اساس نوع قهوهای که میخواهید تهیه کنید آن را آسیاب نموده و یک قهوه اسپرسو و یا فرانسه بینظیر را تجربه کنید. البته با توجه به رست این قهوه بهتر است از آن برای تهیه قهوه اسپرسو، کاپوچینو، امریکانو و خانوادهی قهوههای بر پایه اسپرسو استفاده کنید. منبع این مطلب سایت britannica
اگر علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آسیاب قهوه هستید مقاله "نحوه آسیاب برای انواع روشهای تهیه قهوه" را از دست ندهید.
از ویژگیهای این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· رست تیره با طعم های قوی و غنی
· دانه های قهوه ۱۰۰ درصد عربیکا
· محصول مزارع کشور اندونزی
· رایحههای گیاهی و خاکی
· دانه های روغنی، مناسب برای اسپرسو
این قهوهی استارباکس دارای دانههایی با رست متوسط است و مناسب برای تهیه قهوه اسپرسو و سایر نوشیدنیهای بر پایهی اسپرسو است. دانههای این محصول کاملا روغنی است و رست خیلی تیره و قویای ندارد و مناسب برای افرادی است که قهوههای متوسط علاقه دارند.
از ویژگیهای این محصول میتوان به طعم صاف و متعادل آن اشاره کرد. برخی دیگر از ویژگیهای این محصول عبارت است از:
· مخلوط دانههای قهوهی اقیانوس آرام و آمریکای لاتین
· ۱۰۰ درصد عربیکا
· دانه ها کاملا روغنی و مناسب برای نوشیدنیهایی بر پایه اسپرسو
· طعم قوی با طعم های کاکائو و آجیل
یکی از محصولات محبوب استارباکس قهوه صبحانه استارباکس است که دارای رست ملایم میباشد. از ویژگیهای محصول میتوان به طعم صاف و قدرت مناسب اشاره کرد برخی دیگر از ویژگیهای محصول عبارت است از:
· دانههای ۱۰۰ درصد قهوه عربیکا
· رست متوسط با یک تندی سبک
· دانههای قهوه از آمریکای لاتین
· دانههای قهوه خیلی روغنی، مناسب برای نوشیدنیهای اسپرسو
· طعم غنی و صاف با طعم و مزه روشن
رست تیره استارباکس یک ویژگی عمده دارد و آن طعم غنی، پررنگ و اسیدیته کم است. احتمالاً انتظار دارید که این رست طعم تلخی داشته باشد اما اینطور نیست. دانههای قهوه عربیکا مانند روبوستا نت تلخ ندارند و از آنجا که تمام مخلوطهای استارباکس ۱۰۰ درصد عربیکا هستند. از ویژگیهای این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
· طعم غنی و پررنگ با رایحه شکلات
· دانههای ۱۰۰ درصد عربیکا
· دانههای کاملا روغنی
· دانههای قهوه کشت شده در آمریکای لاتین
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت starbuckscoffeeacademy مراجعه نمائید.
تا به اینجای مقاله محصولاتی از شرکت استارباکس را به شما معرفی کردیم که مناسب برای تهیه قهوه اسپرسو و سایر نوشیدنیها بر پایه اسپرسو بود، اکنون قصد داریم تا شما را با یکی از محصولات این شرکت که برای تهیه قهوه فرانسه است آشنا کنیم.
اگر علاقهمند به کسب اطلاعات در رابطه با تفاوت انواع قهوه هستید مقاله "تفاوت بین قهوه ترک، قهوه فرانسه و قهوه اسپرسو" را مطالعه کنید.
این قهوه مخصوص عاشقان قهوه و به ویژه قهوه فرانسه است. قهوه فرانسوی استارباکس با رست تیره دارای طعم قوی و دودی است.
بهترین توصیف در مورد این قهوهی استارباکس طعم و مزه قوی و بدون تلخی است. برخی دیگر از ویژگیهای این محصول عبارت است از:
· رست بسیار تیره
· دانه های بسیار روغنی
· طعم قوی و کامل با عطر و طعم دودی
· دانههای ۱۰۰ درصد عربیکا
· دارای بدنه سبک و اسیدیته بسیار کم
· محصول مزارع کشورهای آمریکای لاتین
قهوهی گواتمالا آنتیگوا یک جایگزین مناسب و عالی برای دانههای قهوه Casi Cielo است که فقط مدت کوتاهی در طول یک سال در دسترس است. از ویژگیهای بارز این محصول میتوان به طعم شیرین آن اشاره کرد که سبب میشود قهوهی مناسبی برای ترکیب با انواع خامه، شیر و شربت باشد.
از ویژگیهای قهوه گواتمالا آنتیگوا استارباکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· رست متوسط با مزه نرم و لطیف
· دانههای ۱۰۰ درصد عربیکا
· طعم کاکائو و ادویه
· دانههایی از مزارع قهوه آمریکای لاتین
· دانههایی نه چندان روغنی
لازم به ذکر است که این قهوه یکی از محصولات و ترکیبات خوب استارباکس برای تهیه اسپرسو با دستگاههای اسپرسوساز است. منبع سایت starbucks
این یک ترکیب استارباکس برای کسانی است که طعم سبک و صاف دوست دارند مناسب است. اگر معده شما به رست تیره یا متوسط حساس است، باید این محصول را امتحان کنید. این قهوه استارباکس برای نوشیدنیهای مخلوط با شیر، خامه، وانیل یا کارامل مناسب است. برخی دیگر از ویژگیهای این محصول عبارت است از:
· رست سبک با طعم نرم و ملایم
· دانههای ۱۰۰ درصد عربیکا
· مخلوط قهوه مزارع آمریکای لاتین
· طعم سبک با رایحه شکلات و آجیل
· مناسب دستگاههای اسپرسو
· دانه های قهوهی نه چندان روغنی
این ترکیب قهوه استارباکس کمی نرمتر از Pike Place Roast است. اگر یک فنجان قهوه خوب میخواهید که خیلی قوی نباشد، یکی از مناسبترین انتخابها برای شما این محصول است. دانههای ۱۰۰ درصد عربیکا تضمین میکنند که هیچ تلخی در نوشیدنی صبحگاهی مورد علاقه شما وجود نخواهد داشت. برای کسانی که رست تیره را دوست ندارند و از تلخی آن آزرده میشوند این محصول استارباکس یک انتخاب مناسب است. ویژگیهای این محول عبارت است از:
· دانههای ۱۰۰ درصد عربیکا
· مخلوط دانههای قهوه از آمریکای لاتین
· رست متوسط با اسیدیته کم
· طعم غنی با نتهای شکلات و آجیل
· ایده آل برای دستگاههای اتوماتیک اسپرسو
منبع سایت starbucksglobalacademy
این قهوه ترکیبی از دانههای قهوه منطقه Kona و آمریکای لاتین است. رست این قهوه تیره است و اگر انتظار طعم سبک و شکلاتی دارید این محصول انتخاب مناسبی برای شما نمیباشد. قهوه مخلوط استارباکس کوپلانی مناسب برای افرادی است که علاقهمند به قهوههایی با طعم غنی و پررنگ هستند. برای آشنایی بیشتر شما دوستداران قهوه به برخی از ویژگیهای این محصول در زیر اشاره شده است.
· دانه های قهوه از آفریقای شرقی و آمریکای لاتین
· رست تیره با طعم غنی و قوی
· دارای رایحهی کارامل و طعم شیرین
· دانههای قهوه Ka'u از منطقه Kona
این مقاله با هدف ارائه راهنمایی به دوستداران قهوهای که علاقهمند به محصولات استارباکس هستند تهیه شده است امیدواریم که این لیست به شما کمک کند تا یکی از ترکیبات قهوه را که با سلیقه شما سازگار است پیدا کنید. اگر دستگاه آسیاب در منزل ندارید میتوانید تمام این مخلوطها را به عنوان یک قهوه آسیاب شده نیز پیدا کنید.
اولین نکته برای لذت بردن از یک فنجان قهوه با طعم و عطر عالی در خانه، تحوه نگهداری قهوه است. از قهوه باید طوری نگهداری کنید که تازه بماند و عطر و طعم خود را از دست ندهد.
در این مقاله به بررسی نکاتی در رابطه با نگهداری قهوه میپردازیم و از نکاتی با شما سخن خواهیم گفت که کمتر گفته شده است و در کمتر سایتی به آن اشاره شده است.
اولین نکتهای که بهتر است به شما بگوییم این است که هیچ گاه بدلیل تخفیفهای فروشگاهها قهوه زیادی خرید نکنید.
اگر در منزل آسیاب قهوه دارید و قهوه را به صورت دان خرید میکنید بهتر است به میزان مصرف سه تا چهار هفته خرید کنید و اگر خرید قهوه را به صورت پودر و آسیاب شده انجام میدهید بهتر است به میزان مصرف یک تا دو هفته قهوه خرید کنید.
اگر در رابطه با آسیاب قهوه اطلاعات خود را میخواهید افزایش دهید مقاله "برای تهیه انواع روشهای قهوه آن را چگونه آسیاب کنیم؟" را مطالعه کنید.
البته با توجه به کیفیت قهوه خریداری شده، مدت زمانهای بالا تا یک هفته میتواند افزایش یابد.
شاید برای برخی این سوال پیش آمده باشد که اگر قهوه را به صورت دانههای سبز رنگ و رست داده نشده خرید کنیم تا چه مدت میتوان آنها را نگهداری کرد؟
دانه های قهوه رست داده نشده تا یک سال تازه میماند و میتوان آنها را در منزل نگهداری کرد و به مقدار مصرف یک هفته آن را رست و آسیاب کرد.منبع ای مطلب سایت ncausa
یکی از راههای اطمینان از نوشیدن قهوه تازه این است که دانههای قهوه سبز برشته نشده را بخرید و خودتان آنها را تفت دهید. با کمی مطالعه و تجربه، رست کردن (تفت دادن) قهوه در خانه امکان پذیر است.
اگر علاقهمند به کسب اطلاعات در رابطه با رست قهوه و تفت دادن قهوه هستید مقاله "رست قهوه و ویژگیهای انواع رست قهوه" را مطالعه نمایید.
دانه های قهوه بلافاصله پس از برشته شدن طراوت خود را از دست می دهند. با از بین رفتن طراوت قهوه، طعم طبیعی و عطر قهوه کاهش مییابد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه به سایت thespruceeats مراجعه نمائید.
با توجه به مطالبی که در بالا بیان شد باید قهوه را به میزان مصرف خود تهیه کنید. اگر نیم کیلو قهوه آسیاب شده برای مصرف یک هفته تا دو هفته شما زیاد است بهتر است قهوه را در اندازههای ۳۰۰گرم و یا ۲۰۰گرم خرید کنید و از خرید در حجمها و وزنهای بالا به سبب کاهش قیمت خودداری کنید.
البته اگر به هر دلیل قهوه زیادی خریداری کردید نگران نباشید شما میتوانید حجمی از قهوه را که برای مصرف یک هفته شما مناسب است را جدا کنید و بقیه قهوه خود را در ظروفی با قابلیت وکیوم و به دور از نور، حرارت، هوا و رطوبت قرار دهید.
همچنین اگر به دلیل مسافرت و غیره قهوه خریداری شده خود را مصرف نکردید میتوانید با ترفند بالا عمر قهوه خود را کمی افزایش دهید.
چهار عامل هوا، گرما، نور و رطوبت عوامل اصلی در از بین رفتن کیفیت قهوه میباشند و هر چه قهوه با این عوامل بیشتر در ارتباط باشد کیفیت خود را زودتر از دست خواهد داد.منبع این مطلب perfectdailygrind
سطح قهوه آسیاب شده بسیار بیشتر از دانههای قهوه است پس در نتیجه قهوه آسیاب شده بیشتر در ارتباط با هوا، رطوبت، گرما و نور خواهد بود و کیفیت خود را راحتتر از دست میدهد.
به همین دلیل توصیه میشود قهوه را به صورت دان خریداری کنید و قبل از مصرف آن را آسیاب نمایید. اما با توجه به اینکه آسیاب قهوه برای هر نوع قهوه و هر ابزار تهیه قهوه متفاوت است بسیاری از دوستداران قهوه، پودر قهوه را خریداری میکنند.
چگونه میتوان قهوه را تازه نگه داشت؟
نکتهای که باید به آن توجه داشت این موضوع است که قهوه چه به صورت دانههای کامل باشد و چه به صورت آسیاب شده باید از چهار عامل زوال یعنی هوا ، رطوبت، گرما و نور دور باشد.
دانه های قهوه تا یک هفته بعد از رست، دی اکسید کربن را آزاد می کنند. دانههای قهوه تازه رست شده را در کیسههای وکیوم شده و دارای سوپاپ نگهداری کنید. این سوپاپها یک طرفه هستند و اجازه میدهند دی اکسید کربن تولید شده از قهوه خارج شود اما اکسیژن به داخل بسته بندی وارد نشود.
قهوه ای خریداری کنید که پس از آسیاب شدن بلافاصله بسته بندی شده باشد. کیسههای بسته بندی که به صورت وکیوم شده هستند و در برخی موارد دارای سوپاپ میباشند یکی از بهترین گزینهها برای نگهداری قهوه میباشند.
البته توصیه میشود اگر در منزل ظروف وکیوم شدهای که اجازه ورود هوا، نور، گرما و رطوبت را به داخل ظرف نمیدهند دارید از آنها استفاده کنید. برگرفته از سایت mycuppa
قوطی های معمولی آشپزخانه در صورت بسته شدن محکم و وجود فضای کم برای هوا درکنار قهوه، میتوانند کارآیی قابل قبولی داشته باشند. برای نتیجه بهتر، میتوانید از ظرف های مخصوص نگهداری قهوه استفاده نمایید، این ظرف ها به نوعی طراحی شده اند که دارای وکیوم مناسب هستند، همراه با دریچه های یک طرفه ای برای فرار دی اکسید کربن از داخل ظرف.
قهوه را باید در محلی خشک نگهداری کنید. رطوبت بیش از حد روند زوال را سرعت میبخشد. قهوه ای که در معرض رطوبت بیش از حد قرار داشته باشد ممکن است طعم و عطر خود را از دست دهد و یا طعم و عطر خوشایندی نداشته باشد.
به همین دلیل، نگهداری قهوه در فریزر یا یخچال ایده خوبی نیست. اگر مقدارکمی قهوه را در فریزر و در ظروف وکیوم شده نگهداری میکنید، ممکن است با مشکل رطوبت روبرو نشوید. اما نگهدارای قهوه در فریزر ماندگاری را افزایش نمیدهد. هنگامی که قهوه را از فریزر خارج کردید، مجددا آن را داخل فریزر قرار ندهید. چرخه انجماد و ذوب سبب ایجاد رطوبت میشود. می توانید برا کسب مطالعه بیشتر این خصوص به سایت thecoffeebrewers مراجعه نمائید.
قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری نمایید. زیراگرما باعث از بین رفتن طعم قهوه می شود.
اگر قهوه را در داخل کابینت آشپزخانه یا روی میز آشپزخانه نگهداری میکنید، مطمئن شوید که نزدیک اجاق گاز نباشد. به همین دلیل از قرار دادن قهوه در مکانهای آفتاب گیر مانند قفسههای نزدیک پنجره خودداری کنید.
دانه های قهوه در یک ظرف شیشهای زیباتر به نظر میرسند. اما متأسفانه، نور دشمن قهوه تازه است.
بنابراین ظروف شیشهای گزینه مناسبی برای نگهداری قهوه نیستند، مگر اینکه شما ظروف خود را داخل یک کابینت و یا فضایی قرار دهید که از نور به دور باشد.
ظروف مات یکی از بهترین گزینهها برای نگهداری قهوه هستند. اگر قهوه را در یک ظرف مات نگهداری کنید میتوانید بدون نگرانی از خراب شدن به وسیله نور، آن را روی یک میز یا یک مکان مناسب دیگر قرار دهید.
اطلاع از نحوه نگهداری قهوه برای داشتن یک قهوه خوش عطر و خوش طعم بسیار موثر است. اما خرید مقدار مناسب قهوه نکتهای است که باید بیشتر به آن توجه داشت.برگرفته از سایت brewsmartly
به فرایند برشته کردن قهوه رست (Roast) میگویند. یکی از مهمترین فرایندهای تهیهی قهوه رست میباشد. رست (Roast) قهوه مهمترین فرایند در آماده سازی قهوه میباشد و در عطر و طعم قهوه بسیار تاثیر گذار است. لذتی که شما با نوشیدن یک فنجان قهوه تجربه می نمایید حاصل بسیاری از فرایندهای حساس از جمله رست میباشد.برای مطالعه بیشتر در این زمینه به سایت ncausa مراجعه نمائید.
میوهی قهوه به شکل گیلاس میباشد و هنگامی که رسیده شود به رنگ قرمز و یا قرمز مایل به بنفش در میآید. میوه قهوه پس از برداشت وارد فرآیند پردازش میشود. در مرحله پردازش پوست میوه قهوه (با استفاده از دو روش پردازش خشک و تر) جدا شده و دانهی قهوه از داخل آن خارج میگردد. هر میوه قهوه در داخل خود یک و یا دو دانهی قهوه دارد.
دانههای قهوهی موجود در داخل میوهی قهوه همان قهوه سبز و خام است ( این دانههای سبز رنگ و خام امروزه بیشتر برای لاغری مورد مصرف قرار میگیرند). دانههای سبز و خام قهوه باید در فرایند رست (Roast) (برشته کاری) قرار بگیرند تا دانههایی قهوهای که به عنوان قهوه میشناسیم بدست بیاید.
علاوه بر اینکه محل رشد میوهی قهوه در کیفیت، طعم و عطر قهوه تاثیر گذار است رست نیز فرایندی است که طی آن طعم و عطر قهوه شکل نهایی خود را میگیرد و حالت ابتدایی خود را ازدست میدهد.
هرچه درجه رست قهوه بالاترمی رود طعم و عطر محل کشت کم تر شده و بر طعم و عطر رشد کردهی حاصل از برشته کاری افزوده میشود. باید دقت نمایید که فرایند برشته کردن را بصورت کامل کنترل کنید و زمانی که رایحه کاملاً رشد کرد و رنگ قهوه در تمام دانه یکدست شد این روند را متوقف کنید. برای رست کاران دو فاکتور درجه رست و زمان خیلی مهم است زیرا اگر در این دو فاکتور اندکی غفلت و اهمال شود نتیجه کار، کاملا متفاوت خواهد بود.
یکی دیگر از فاکتورهای که بهتر است هنگام رست قهوه در نظر گرفته شود محل زندگی مصرف کنندگان نهایی قهوه است. برای مثال ساکنین غرب آمریکا درجه رستهای تیرهتری نسبت به ساکنین شرقی آمریکا میپسندند. و همچنین اروپائیان به رستهای تیره بیشتر علاقه دارند.
برای خرید قهوه با انواع رست از فروشگاه خرید قهوه اوسکافه دیدن فرمایید.
اگر قهوهی سبز را در آب حل کنیم یک نوشیدنی با درصد اسیدیته بالا بدست میآید که قابل نوشیدن نیست به همین دلیل دانههای قهوه را رست میکنند تا به یک نوشیدنی دلپذیر تبدیل شود.
قهوه در حین رست شدن اسیدیته خود را از دست میدهد و هر چه بیشتر فرایند رست ادامه پیدا کند کاهش اسیدیته بیشتر میشود. به همین دلیل قهوههایی که بیشتر رست میشوند اسیدیته (ترشی) کمتری دارند.
در فرایند رست قهوه، برخی از قندهای طبیعی قهوه به گاز CO2 تبدیل میشوند و برخی دیگر طعمهای پیچیدهی قهوه را ایجاد میکنند. در فرایند رست قهوه دانه (لوبیا) سبز قهوه به دانههای قهوهای تبدیل میشود. در این فرایند دانههای قهوه ۱۸ درصد وزن خود را از دست میدهند (به دلیل بخار شدن آب موجود در قهوه) و اندازه دانهها بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بزرگتر میشوند.
در رست، قهوه چربی خود را از دست میدهند و چربی به سطح خارجی انتقال پیدا میکند که سبب چرب شدن دانهها میشود. هر چه دانهها بیشتر رست شوند و حرارت ببینند چربتر میشوند و این چربی بعد از حداکثر دو تا سه هفته پس از فرایند رست به طور کلی از قهوه خارج میشود که سبب بیکیفیت شدن و بد طعم شدن قهوه میشود. به همین دلیل توصیه میشود دانههای قهوه حداکثر تا سه هفته (در بعضی انواع میتواند تا یک ماه نیز طول بکشد) بعد از فرآیند رست مصرف شوند.منبع این مطلب سایت webstaurantstore
دانههای قهوه از هنگامی که لوبیای سبز رنگ هستند تا زمانی که به دانههای قهوهی کاملا تیره و مایل به مشکی تبدیل میشوند از ۱۰ مرحله عبور میکنند. این مراحل عبارت است از:
۱. دانهی سبز قهوه
در اولین مرحله و قبل از شروع فرایند رست قهوه به رنگ سبز میباشد.
۲. دانهی زرد قهوه
دانههای قهوه پس از شروع حرارت به زرد رنگ میشوند و بویی علفی میدهند.
۳. خروج بخار
دانههای قهوه شروع به از دست دادن آب درون خود میکنندو بخار از آن دانههای قهوه خارج میشود. در این مرحله است که قهوه شروع به از دست دادن وزن میکند.
۴. اولین ترک (ترک اول)
قندهای درون لوبیای قهوه به صورت کاراملی در میآیند و قهوه صدای ترک خوردگی (مانند ذرت بو داده) میدهد.
۵. رست روشن - رست سیتی (City)
بعد از ترک اول قهوهها به رنگ قهوهای روشن در میآیند که اولین سطح رست قابل قبول است. اگر قهوه سبک بخواهیم در این مرحله میتوانیم رست را به پایان برسانیم. دقت شود اگر بخواهیم رست را در این مرحله به پایان برسانیم باید تمام سطح دانههای قهوه یک رنگ شوند.
۶. رست متوسط - رست سیتی پلاس (City Plus)
این سطح از رست یکی از محبوبترین سطحهای رست است. در این سطح قند بیشتری به کارامل تبدیل میشود، دانههای قهوه شروع به افزایش اندازه و تورم میکنند و فرایند خروج چربی و چرب شدن قهوه آغاز میشود.
۷. رست متوسط تیره - رست فول سیتی (Full-City)
در این مرحله سطح بیشتری از قند به کارامل تبدیل میشود و قهوهها تا محدوده ترک دوم حرارت داده میشوند.
۸. رست فول سیتی پلاس (Full City Plus)
در این مرحله دانههای قهوه وارد مرحله ترک دوم میشوند و فرایند ترک دوم شکل میگیرد. در این مرحله بیشترین طعم قهوه آشکار میگردد.
۹. رست تیره - رست فرانسوی
در این مرحله قهوهها به اخرین سطح از رستی که قابل استفاده باشد و دانههای قهوه ساختار خود را حفظ کنند میرسند. در مرحله رست تیره قندهای باقی مانده قهوه میسوزد.
۱۰. سوختگی
در این مرحله دانههای قهوه ساختار خود را از دست میدهند و قهوه قابلیت استفاده خود را از دست میدهد. در این مرحله دانههای قهوه به صورت کامل میسوزند. برگرفته از سایت grosche
اگر علاقهمند به کسب اطلاعات در رابطه با آسیاب قهوه هستید مقاله "نحوه آسیاب برای انواع روشهای تهیه قهوه" را از دست ندهید.
به صورت کلی از میان ۱۰ مرحلهای که در بالا اشاره شد چهار مرحله (دسته بندی) اصلی برای رست قهوه مرسوم است و در بیشتر نقاط دنیا از آن استفاده میکنند که عبارت است از:
۱. رست روشن (LIGHT ROAST)
۲. رست متوسط (MEDIUM ROAST)
۳. رست متوسط- تیره (MEDIUM-DARK ROAST)
۴. رست تیره (DARK ROAST)
در ادامه به معرفی هر یک از این دسته بندی ها می پردازیم
اولین ویژگی رست روشن رنگ قهوهای روشن این دانهها میباشد. در این روش رست، به قهوه حرارت کمتری نسبت به رست تیره (DARK ROAST) داده میشود دمای رست قهوه در رست روشن بین ۱۸۰ تا ۲۰۵ درجه سانتیگراد است. این روش رست میزان کافئین بیشتری را در دل خود جای داده است و طعم آن میوهای است.
رست روشن نسبت رست تیره بادی (body) (حسی که در دهان بعد از نوشیدن قهوه احساس میکنیم بادی گفته میشود) ضعیفتری دارد و میزان اسیدیته دانههای قهوه در بالاترین میزان خود قرار میگیرد و اثری از روغن و چربی بروی سطح دانه قهوه دیده نمیشود.
اگر تمایل دارید در رابطه با اسیدیته و سایر ویژگیهای قهوه اطلاعات بیشتری کسب نمایید مقاله " معرفی قهوه عربیکا، قهوه روبوستا؛ میزان کافئین، اسیدیته و خواص" را مطالعه نمایید.
در سوی مقابل، دانهی قهوه در رست تیره زمان بیشتری نسبت به رست روشن حرارت داده میشود که این موضوع باعث کاهش میزان کافئین موجود در دانه قهوه میشود و همچنین طعم قهوه تلختر میگردد. سطح دانههای قهوه در رست تیره روغنیتر از رست روشن است و میزان اسیدیته آن کم است.
سایر اسامی این رست عبارت است از:
رست سیتی (City)
لایت سیتی (Light City)
هاف سیتی (Half City)
رست دارچینی (Cinnamon)
بلوند (Blonde)
نیو انگلند (New England)
برگرفته از سایت homegrounds
در رست متوسط رنگ دانههای قهوه، به رنگ قهوهای ملایم تغییر پیدا میکند، میزان اسیدیته و تلخی قهوه درحالت متعادل قرار میگیرد. قهوه نه چرب میشود مانند رست تیره و نه خشک است مانند رست روشن، بلکه روغن قهوه در حال جدا شدن از سیتوپلاسم است اما نه به میزانی که سطح دانهی قهوه روغنی شود. در رست متوسط، قهوه در درجه ۲۱۰ تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد حرارت داده میشود. این نوع رست قهوه در آمریکا بسیار مورد استفاده قرار میگیرد به همین دلیل به امریکن روست نیز شناخته میشود.
اسامی این رست عبارت است از:
رست سیتی پلاس (City Plus)
رست آمریکایی
رست صبحانه (Breakfast)
رست معمولی (Regular)
رنگ دانههای قهوه در رست متوسط-تیره به رنگ قهوهای پررنگ است. سطح دانههای قهوه در این رست نسبتا چرب میباشد. دما در این رست نسبت به سایر روشهای رست محدودتر است و این خود نشان میدهد برشته کاران در این رست لازم است دقت بیشتری را به خرج دهند. دانههای قهوه برای رست تیره متوسط نباید بیش از ۲۲۵ تا۲۳۰ درجه سانتی گراد تفت داده شوند. این درجه از رست در کشور ژاپن بسیار محبوب است و دلیل آن دههای پیش برمیگردد. زمانی که قهوه نخستینبار به کشور ژاپن وارد شد. در آن زمان به دلیل کیفیت پایین قهوههای وارد شده به این کشور برشته کاران مجبور بودند تا قهوه را در دمای بیشتری رست نمایند تا عطر و طعم بیشتری حاصل شود در نتیجه آنها از رست متوسط-تیره استفاده میکردند.منبع این مطلب coffee-channel
در این درجه از روست میزان تلخی از اسیدیته قهوه بیشتر میشود اما همچنان تعادل خوبی بین تلخی و ترشی قهوه برقرار است.
سایر اسامی این رست عبارت است از:
رست فول-سیتی (Full-City)
رست فول سیتی پلاس (Full City Plus)
رست وین (Vienna)
اولین ویژگی ظاهری این نوع رست رنگ منحصر بفرد آن میباشد. رنگ قهوهای کاملا تیره و مایل به سیاه
از سایر ویژگیهای این نوع رست میتوان به روغنی بودن دانههای قهوه اشاره کرد. میزان اسیدیته در این رست کم و میزان تلخی زیاد میباشد.
دانههای قهوه برای اینکه تا به این حد رست شوند باید به حرارت داخلی حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد برسند، یعنی لازم است که مدت زمان بیشتری تفت داده شوند. در این رست دقت باید کرد که دانههای قهوه به دمای ۲۵۴ درجه سانتیگراد نرسند زیرا در این صورت طعم ذغالی پیدا خواهند کرد.
رست تیره دارای طعمی غلیظ همراه با نُتهای اسپایسی میباشد. از دیگر ویژگیهای این رست میتوان به این مورد اشاره کرد که چربی رست تیره به میزانی افزایش پیدا میکند که میتوان این چربی را در دهان حس کرد. بیشترین کاربرد رست تیره برای قهوه اسپرسو و سایر نوشیدنیهای سنگین بر پایهی اسپرسو است.
اسامی دیگر این رست عبارت است از:
رست فرانسوی
رست ایتالیایی
رست اسپانیایی
رست کانتینِنتال (Continental)
رست نیو اورلِئان (New Orleans)
رست های (High).
رست قهوه بر اساس معیارهایی از جمله طیف رنگ، میزان چربی، عطر و صدای قهوه صورت میگیرد و رست کاران (برشته کاران) با این معیارهای درجه رست را تعیین میکنند.
طیف رنگ قهوه در انواع روشهای رست، از قهوهای روشن آغاز و تا قهوهای کاملا تیره ادامه پیدا میکند.
در مراحل بعدی روغن روی سطح قهوه ظاهر می شود. با این حال ، ارزیابی کاملاً بصری معمولاً به اندازه کافی دقیق نیست، بنابراین ترکیبی از دمای قهوه ، بو ، رنگ و صدا برای کنترل فرآیند برشته استفاده می شود.
همچنین صدا به عنوان یک شاخص کلیدی در طی فرآیند رست کردن مورد توجه قرار میگیرد. برای مطالع بیشتر به سایت kenscommentary مراجعه کنید
دو محدودیت دما وجود دارد که به آنها "ترک" گفته میشود و مورد توجه استادان رست قهوه قرار گرفته میگیرد. این محدودهها عبارت است از:
ترک اول در رست قهوه
این ترک در دمای ۲۰۰ - ۲۰۲ درجه سانتی گراد اتفاق می افتد و به ترک ذرت بو داده کمی شبیه است.
ترک دوم در رست قهوه
این ترک در دمای ۲۲۴ تا ۲۲۶ درجه سانتی گراد شکل میگیرد.
نکاتی در رابطه با رست قهوه
قهوه با رست روشن تر اسیدیته بیشتری نسبت به رست تیره تر دارد.
در رست اول و دوم بادی سنگین تر میشود و در رست های سوم و چهارم از شدت بادی کاسته میشود.
قهوه با رست روشنتر خشک و قهوه با رست تیرهتر روغنی است.
بر خلاف این تصور که میزان رست قهوه با کافئین ارتباط مستقیم دارد باید بدانید که میزان رست و کافئین نسبت عکس دارند و با افزایش درجه رست کافئین قهوه کاهش می یابد. البته علاوه بر رست، عواملی از جمله نوع قهوه (عربیکا، روبوستا) و نحوهی تهیهی قهوه (قهوه اسپرسو، قهوه فرانسه، قهوه ترک، امریکانو، کاپوچینو و غیره) نیز در میزان کافئین قهوه بسیار تاثیرگذار است.
برای آشنایی با انواع قهوه مقاله " معرفی قهوه عربیکا، قهوه روبوستا؛ میزان کافئین، اسیدیته و خواص " را مطالعه نمایید.
با افزایش درجه رست طعم اصلی دانه قهوه کمتر شده و طعم و عطر آن به سمت خصوصیات درجه رست سوق پیدا میکند.منبع سایت myfriendscoffee
شاید برای بسیاری از شما دوستداران قهوه و خرید قهوه در رابطه با کرما سوالاتی پیش آمده باشد. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی کرما بپردازیم و شما را با این جز جدایی ناپذیر قهوه اسپرسو بیشتر آشنا کنیم.منبع ان مقاله gratefulearthcoffee
کرما هنگام استخراج و عصارهگیری قهوه اسپرسو تشکیل میشود. کرما کف و یا خامهی خوش عطر و طعم قهوهای مایل به قرمز است که بر روی سطح یک شات اسپرسو تشکیل میشود.
در روش تهیهی قهوه اسپرسو، آب پس از افزایش دما تحت فشار قرار میگیرد و سبب میشود دی اکسید کربن بیشتری در خود حل کند، این گاز در دانههای قهوه وجود دارد و هنگام تهیه قهوه ایجاد میشود.برگرفته از سایت thekarmacafe
هنگامی که قهوه دم میکشد و در مسیر رسیدن به فنجان، به فشار اتمسفر طبیعی باز میگردد نمیتواند همهی میزان گاز را در خود نگه دارد بنابراین به صورت حبابهای ریز بیشماری از محلول خارج میشود. سپس این حبابها در قهوه گیر میکنند و به صورت کف پایدار در سطح ظاهر میشوند. این کف ایجاد شده در سطح قهوه همان کرما است.
حضور شدید کرما در یک شات اسپرسو نشان دهنده یک قهوه اسپرسوی با کیفیت و خوب و یک باریستا (سازنده قهوه) ماهر و حرفهای است.
از آنجا که برای تشکیل کرما نیاز به فشار بالایی در هنگام استخراج میباشد، قهوه سازهای دستی از جمله موکاپات قادر به تولید کرما نخواهند بود و فقط از طریق دستگاههای اسپرسو ساز میتوان فشار مورد نیاز جهت تولید کف را ایجاد و کرما را تهیه کرد.
زمان استخراج عصارهی قهوه از یک دستگاه اسپرسو ساز با کیفیت بین ۱۵ تا ۳۰ ثانیه است، هرچند ممکن است این زمان در هر دستگاه متفاوت باشد. برای مطالعه بیشتر در این خصوص به سایت inyourpocket مراجعه نمائید.
چند ویژگی وجود دارد که تعیین میکند آیا یک کرما کیفیت لازم را دارد یا نه. این موارد عبارتند از:
۱. یک کرما باید تعادل رنگ مناسبی داشته باشد
کرما قهوه اسپرسو باید یک رنگ قرمز و یا طلایی قرمز باشد. درضمن کرما باید صاف باشد. کرما از هزاران حباب ریز تشکیل شده است و یک سطح مخملی دارد. باید دقت شود که در کرما خوب جایی برای حبابهای بزرگ وجود ندارد.
۲ . کرما خوب قدرت پایداری بالایی دارد
در حالت ایده آل، کرما حدود دو دقیقه قبل از ناپدید شدن در اسپرسو باقی میماند. کرمایی که در کمتر از یک دقیقه از بین برود کیفیت لازم را ندارد.
۳ . کرما ایده آل خیلی ضخیم و یا خیلی نازک نیست
کرما مناسب حدود ۰.۱ از حجم اسپرسو را به خود اختصاص میدهد.
توجه به این نکته ضروری است که استفاده از قهوههای با کیفیت تضمین کننده ایجاد کرمای خوب نمیباشد و تشکیل کرما ارتباطی به کیفیت قهوه ندارد. برگرفته از سایت karmascoffeehouse
عوامل مختلفی وجود دارد که بر رنگ، ضخامت و ظاهر کلی کرما تأثیر میگذارد. برخی از این موارد عبارت است از: درجه حرارت آب جوشانده شده، آسیاب قهوه، نوع عربیکا و روبوستا قهوه، مدت زمانی که از رست قهوه میگذرد، مدت زمان تهیه قهوه و گونهی دانههای قهوه استفاده شده.
برای آشنایی با انواع قهوه عربیکا و روبوستا مقاله "معرفی قهوه عربیکا و قهوه روبوستا" را مطالعه فرمایید.
آیا کرما به معنای اسپرسو خوب است؟
پاسخ این سوال خیر است. به عنوان مصرف کننده قهوه، نیازی به نگرانی در مورد کرما نیست. ممکن است یک اسپرسو که دارای مزه عالی است دارای کمی کرما باشد و یا برعکس یک لایه بزرگ کرما ممکن است یک اسپرسو بد را پنهان کند.کسب اطلاعات بیشتر در سایت stiryoursoul
برای آشنایی با انواع نوشیدنی بر پایهی اسپرسو مقاله "تفاوت بین انواع نوشیدنی بر پایهی قهوه اسپرسو" را مطالعه فرمایید.
در ابتدا بگذارید سوالی را بپرسم، قهوه برای سلامتی و بدن مفید است یا مضر؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد و با جستجو در اینترنت به پاسخهای متفاوتی که به این سوال داده شده است مواجه شده باشید!
برخی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالای قهوه، این نوشیدنی را برای سلامتی مفید میدانند و برخی دیگر به دلیل عوارضی از جمله تپش قلب، این نوشیدنی را مضر میدانند.
در این مقاله قصد داریم پاسخ این سوال را با بیان ۱۲ مورد از خواص قهوه (فارغ از نوع اسپرسو، فرانسه و ترک) به روشنی بیان کنیم.
اولین خاصیتی که قهوه را از سایر نوشیدنیها متمایز میکند میزان آنتی اکسیدان بالا است. میزان آنتی اکسیدان قهوه حتی از کاکائو و چای سبز که به عنوان منابع غنی آنتی اکسیدان شناخته میشوند بیشتر است و میتوان از آن به عنوان پادشاه آنتی اکسیدان مواد غذایی یاد کرد.
آنتی اکسیدان چیست؟
آنتی اکسیدان از ترکیب دو عبارت آنتی + اکسید تشکیل شده است و همانطور که از نام این ماده غذایی مشخص است آنتی اکسیدان به مادهای گفته میشود که فرایند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن در بدن را مهار میکند. اکنون این سوال پیش میآید که اکسیداسیون چیست؟
همانطور که در فوق اشاره شد اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که سبب تولید رادیکالهای آزاد و واکنشهای شیمیایی زنجیرهای دیگر میشود که سبب آسیبهای سلولی در بدن میگردد.
برخی از رفتارهای اشتباه از جمله مصرف سیگار، مصرف مواد مخدر، رژیم غذایی نامناسب، قرار گرفتن در معرض مواد شیمایی و اشعه خورشید سبب تولید رادیکالهای آزاد در بدن میشود که عوارضی از جمله سرطان و بیماریهای قلبی را به همراه دارد.
از جمله مهمترین خواص آنتی اکسیدان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پیشگیری از انواع سرطان؛
پیشگیری از انواع بیماریهای قلبی و عروقی؛
پیشگیری از انواع سکته؛
پیشگیری از آرتروز؛
افزایش طول عمر
جهت آشنایی با تاثیر قهوه بر سلامتی مقاله ۱۲ دلیل (خواص) شگفت انگیز برای خرید و مصرف روزانه قهوه مطالعه نمائید
بر اساس تحقیقی که گروهی از محققان اتریشی بر روی دانشجویان داوطلب انجام دادند مشخص گردید حافظه کوتاه مدت داوطلبانی که روزانه ۱۰۰ میلی گرم کافئین (میزان کافئین موجود در یک فنجان قهوه) دریافت میکنند عملکرد بهتری نسبت به سایر دانشجویان دارد.
در رابطه با نحوهی دقیق عملکرد کافئین بر روی مغز اطلاعات دقیقی به دست نیامد اما آنچه مشخص گردید تاثیر کافئین بر روی قسمتهای خاصی از مغز است که تاثیر مستقیم در حافظه کوتاه مدت و افزایش عملکرد مغز دارد.منبع سایت myfriendscoffee
بر اساس یک مطالعه انجام شده در کشور فنلاند مشخص گردید که مصرف روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه ۶۵% خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در میانسالی را کاهش میدهد.
در رابطه با نحوه عملکرد قهوه بر روی کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل دو نظریه وجود دارد.
نظریه اول بیان میکند که آلزایمر و زوال عقل یکی از عوارض دیابت نوع ۲ است و از آنجا که قهوه در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بسیار موثر است آلزایمر و زوال عقل را کاهش میدهد.
نظریه دوم اینطور بیان میکند که دو نشانه اصلی بیماری آلزایمر پلاکهای آمیلوئیدی و کلافهای رشتهای داخل نورونی هستند. مصرف قهوه از ایجاد این پلاکها و کلافها که دلیل اصلی بیماری آلزایمر است جلوگیری میکند.
بر اساس مطالعهی دیگری که در رابطه با مصرف قهوه در کشور هلند بر روی ۳۷،۰۰۰ نفر طی مدت ۱۳ سال انجام شد مشخص گردید مصرف روزانه ۲ تا ۴ فنجان قهوه (بدون توجه به نوع اسپرسو، کاپوچینو، امریکانو، فرانسه و ترک) خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد. البته این نکته را فراموش نکنید که هنگام خرید قهوه به فروشنده اعلام کنید که تصمیم دارید از چه وسیلهای (موکاپات، دستگاه اسپرسوساز، فرنچ پرس، دستگاه فرانسه ساز، قهوه جوش و جذوه) برای تهیه قهوه استفاده کنید. برای خرید انواع قهوه با کیفیت و قیمت مناسب به سایت اوسکافه مراجعه نمائید.
یکی از خواص اصلی قهوه جلوگیری از التهاب است و همین موضوع سبب میشود مصرف قهوه صدمات شریانی ناشی از التهابات را کاهش داده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کاهش یابد. برگرفته از سایت aarp
قهوه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان میشود، همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشکده بهداشت هاروارد مشخص شده است که زنانی که در روز حداقل ۴ فنجان قهوه مینوشند به میزان ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان کبد، روده بزرگ، سینه و آندومتر قرار میگیرند. یکی از دلایل این موضوع خاصیت ضد التهابی قهوه میباشد.
یکی از خواص ویژهی قهوه کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است. بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ انجام شد مشخص گردید مصرف روزانه چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۵۰ درصد کاهش میدهد.
از جمله عللی که دانشمندان برای این موضوع بیان کردهاند خاصیت ضد التهابی قهوه، اسید کافئیک موجود در قهوه و محافظت از سلولهای تولید کننده انسولین توسط قهوه است.
اگر تا به اینجای مقاله نسبت به خرید قهوه و مصرف این نوشیدنی لذت بخش همچنان تردید دارید ادامه مقاله را از دست ندهید.
همانطور که در بالا اشاره شد یکی از تاثیرات قهوه کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد است. علاوه بر این، دانشمندان معتقدند که مصرف روزانه ۴ فنجان قهوه (به طور متوسط) خطر ابتلا به بیماریهای کبد را کاهش میدهد.
قهوه با سطح آنزیمهای کبدی ارتباط معکوس دارد به طوریکه هر چه مصرف قهوه افزایش یابد سطح آنزیمهای کبدی ناشی از التهابات کبد کاهش مییابد.منیع این سایت bestlifeonline
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه عوارضی از جمله تپش قلب را در پی خواهد داشت. دانشمندان در تحقیقات خود به طور متوسط روزانه ۴ فنجان قهوه را مناسب اعلام کردهاند.
یکی از مواردی که بسیار مشاهده میگردد توصیهی مربیان به ورزشکاران در جهت مصرف کافئین قبل و بعد از تمرینات ورزشی است.
مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم (۵ فنجان قهوه) قهوه (هم قبل از تمرینات ورزشی و هم پس از تمرینات ورزشی) سبب افزایش استقامت، تقویت انقباض عضلات، بهبود عملکرد فیزیکی و کاهش درک درد در عضلات میشود.
براساس تحقیقات محققین در رابطه با تاثیر قهوه در میزان افسردگی مشخص شده است که بین میزان مصرف قهوه و خطر ابتلا به افسردگی رابطهای معکوس وجود دارد.
مصرف قهوه خطر ابتلا به افسردگی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد. دلیل این موضوع کنترل انتقال دهندههای عصبی دوپامین و سروتونین است.
یکی از تاثیرات بسیار مفید قهوه که در مقالات و سایتهای مرتبط با قهوه کمتر به آن اشاره شده است کاهش خطر ابتلا به نقرس است. بر اساس تحقیقاتی که در رابطه با مصرف قهوه بر روی حدود ۹۰،۰۰۰ پرستار در طی مدت ۲۶ سال انجام شد مشخص گردید افرادی که روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه مینوشند ۵۷ درصد کاهش خطر ابتلا به نقرس را داشتهاند. همچنین در این تحقیقات مشخص گردید افرادی که روزانه بین ۱ تا ۳ فنجان قهوه مینوشند حدود ۲۲ درصد کمتر خطر ابتلا به نقرس را تجربه کردهاند.
علاوه بر تحقیقات فوق تحقیقات دیگری در مقیاس بزرگ بر روی جامعهای از مردان صورت گرفت که در نتیجه آن مشخص شد مصرف روزانه ۴ تا ۵ فنجان قهوه به میزان ۴۰ درصد و مصرف روزانه ۶ فنجان قهوه به میزان ۶۰ درصد خطر ابتلا به نقرس را کاهش میدهد.
براساس تحقیق صورت گرفته بر روی پرستاران مشخص گردید خواص آنتی اکسیدانی قهوه با کاهش اسید اوریک میتواند خطر نقرس را کاهش دهد (غلظت بالای اسید اوریک یکی از علل اصلی بروز بیماری نقرس است).
کافئین موجود در قهوه باعث افزایش عملکرد مغز میشود. نحوهی این عملکرد به این صورت است که کافئین (که به عنوان مادهی محرک شناخته میشود) با مسدود کردن پیامرسانهای عصبی گیرندههای آدنوزین، باعث افزایش آمادگی مغز برای حرکت و کار میشود. کافئین علاوه بر این بر پیامرسانهای عصبی دیگر شامل نورآدرنالین (Noradrenaline)، دوپامین (ِDopamine) و استیلکولین (Acetylcholine) تاثیر گذار است. این پیامرسانهای عصبی روی روحیه و وضعیت ذهنی انسان تاثیر میگذارند که هم در بهبود عملکرد مغز تاثیر گذار است و هم در بهبود روحیه و خلق و خو
بی شک همهی شما مطالب و سخنانی در رابطه با قهوه و کاهش وزن شنیدهاید و رژیمهای غذایی بسیاری را مشاهده کردهاید که در آنها مصرف قهوه توصیه شده است. در این قسمت قصد داریم تا در این رابطه با شما سخن بگوییم.منبع این مطالب nytimes
تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر قهوه در کاهش وزن مثبت ارزیابی شده است. بر اساس این تحقیقات مصرف قهوه متابولیسم بدن را از ۳ تا ۱۱ درصد افزایش میدهد. همچنین مصرف قهوه میتواند میزان سوخت چربی در بدن را از ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش دهد که این میزان در افراد مختلف متفاوت است.
کافئین موجود در قهوه چربیهای بدن را تجزیه کرده و با در دسترس قرار دادن و مصرف اسیدهای چرب موجب کاهش وزن و افزایش متابولیسم میگردد.
البته مصرف مرتب قهوه و عادت کردن بدن به این ماده غذایی میتواند از اثرات چربی سوزی این ماده بکاهد.
با توجه به فواید بسیار قهوه که در بالا اشاره شد قهوه میتواند سبب بروز مشکلاتی برای برخی افراد گردد که از جمله آنها میتوان به کاهش کیفیت خواب، افزایش فشار خون، بروز استرس و اضطراب اشاره کرد. افزایش فشار خون ناشی از قهوه دائمی نبوده و پس از چند ساعت از بین خواهد رفت. همچنین کافئین موجود در قهوه میتواند در برخی از افراد سبب بروز حساسیت شود. در صورت مصرف قهوه و بروز حساسیت علائم آن تا چند ساعت پس از مصرف از بین خواهد رفت.
اگر شما به مصرف روزانه قهوه عادت کردهاید و قصد کاهش مصرف قهوه را دارید بهتر است مصرف خود را به تدریج کاهش دهید تا از بروز علائمی همچون سر درد که ناشی از کاهش مصرف کافئین میباشد جلوگیری کنید.
با توجه به مطالبی که در فوق اشاره شد شاید این سوال پیش بیاید که چه میزان قهوه برای مصرف روزانه مناسب است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که به طور متوسط مصرف ۴ فنجان قهوه در روز مناسب است البته باید به این نکته توجه داشت که میزان کافئین موجود در یک فنجان قهوه بر اساس نوع قهوه و روش دمآوری قهوه متفاوت است. برای مثال قهوههای روبوستا دارای میزان کافئین بیشتری نسبت به قهوههای عربیکا هستند. اگر این سوال برای شما پیش آمده است که تفاوت قهوه روبوستا و عربیکا در چه چیز است جای نگرانی نیست ما در مقاله "معرفی قهوه عربیکا، قهوه روبوستا؛ میزان کافئین، اسیدیته و خواص" به طور مفصل هر یک از این قهوهها را برای شما شرح دادهایم با مطالعه این مقاله پاسخ این سوال و سایر سوالهای خود را به راحتی بدست خواهید آورد.منیع agiboo
همچنین قهوهی اسپرسو دارای کافئین بیشتری نسبت به قهوه فرانسه و ترک است. یعنی یک فنجان قهوه اسپرسو (با شرط برابر بودن میزان قهوه) میزان کافئین بیشتری نسبت به قهوه فرانسه دارد. اگر سوالی در رابطه با انواع روشهای تهیهی قهوه برای شما پیش آمده است پاسخ سوال خود را در مقالهی "تفاوت بین قهوه ترک، قهوه فرانسه و قهوه اسپرسو در چیست؟" خواهید یافت.